20 februar 2009

Tropa de Elite (2007)


Så var det ny film med filmklubben.
Den brasilianske filmen Tropa de Elite (2007)
Var på kino med Michaela og Sandra,
to av jobbkollegaene mine. Kjempekoselig!

"Rio de Janeiro har over 700 favelaer, alle styrt av tungt bevæpnede narkobander. Politiet er både inkompetente og maktesløse, derfor eksisterer spesialstyrken BOPE.
Den som ønsker å gjøre en innsats mot de kriminelle gjengene som styrer Rios favelaer, bør ikke satse på å bli politikonstabel. Politiet er ineffektivt, inkompetent og så gjennomsyret av korrupsjon at narkobaronene har fritt spillerom. Det eneste som står mellom Rios lovlydige borgere og kaos er spesialstyrken BOPE.
Bare de aller beste polititjenestemennene slipper inn til opptaksprøvene, og kun fem av hundre kandidater blir BOPE-konstabler. Treninga er beinhard, og BOPE hevder at selv ikke Israels hær har tøffere soldater. Det får aspirantene Neto og Matias merke når de møter kaptein Nascimento. Kaptein Nascimento er leder for BOPEs alfateam, selveste elitetroppen. Men jobben er krevende, og Nascimento kjenner at presset tynger ham mer og mer. Han skal snart bli far og vil helst ikke at jobben skal hindre ham i det Det topper seg når han får det håpløse oppdraget å skulle sikre favelaen paven skal besøke når han kommer til Rio. Han må finne noen til å ta over, og snart peker Neto og Matias seg ut."


Filmen var utrolig bra.
Kan sammenlignes litt med City of God (2002) om noen har sett den.
Filmklubbens utvalgte filmer er topp!
Der var en sang jeg bemerket meg i filmen som jeg har fått totalt dilla på.
Cidinho & Doca - Rap das Armas
Tror jeg må lage en musikkfavoritter på den gitt.
8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar